Nieuws


Terug naar overzicht

08-05-2020

Goed nieuws! Kinderfysiotherapie het Plein is weer geoepend!

Verantwoord opschalen paramedische zorg in de 1e lijn tijdens de coronacrisis

Na de lange sluiting van onze praktijk i.v.m. het Coronavirus melden we graag dat je vanaf 11 mei 2020 weer van harte welkom bent bij Kinderfysiotherapie het Plein. Hier zijn we heel blij mee. Blij dat we weer kunnen behandelen en blij dat we weer ouders en kinderen kunnen helpen.
Uiteraard kunnen we niet zomaar onze deuren open gooien.
We mogen onze zorg weer in de praktijk gaan aanbieden als dat noodzakelijk is. Onder noodzakelijke zorg verstaan wij zorg die een belangrijke bijdrage levert aan de kwaliteit van leven van u en uw kind. Dit zal uiteraard in overleg met u als ouder/ verzorger bepaald worden.
We hebben de praktijk volgens de RIVM goedgekeurde richtlijnen aangepast om de kinderen veilig en verantwoord te kunnen ontvangen. Indien nodig maken wij gebruik van beschermingsmiddelen, zodat de veiligheid gewaarborgd kan worden. Wij verzoeken u deze richtlijnen door te lezen, voordat u naar de praktijk komt. Indien mogelijk bij uw behandeling en wanneer u dat wenst, bieden we ook nog steeds fysiotherapie ‘op afstand’ (telefonisch of via online bellen). Veiligheid staat bij ons voorop!

U kunt ons bereiken via 0316-750243 of info@kinderfysiotherapiehetplein.nl.

Richtlijnen

Wanneer u naar een praktijklocatie komt hebben we de volgende regels:
o kom zo veel mogelijk alleen met uw kind
o breng uw kind op exact de afgesproken tijd en betreed indien mogelijk zelf niet de locatie, ouders blijven buiten! (uitzonderingen daargelaten)
o houd 1,5 meter afstand ten opzichte van anderen
o was uw handen bij binnenkomst en die van uw kind
o neem een handdoek mee indien uw kind op de behandelbank behandeld wordt
o hoesten en niezen in de elleboog
o laat vooraf uw kind thuis naar het toilet gaan. Is dit onverhoopt toch nodig, meldt dit dan bij de therapeut, zodat wij de toilet na gebruik kunnen desinfecteren.

Voorafgaand aan uw bezoek aan de praktijk, stelt u zichzelf de volgende vragen:

Heeft u of uw kind één of meerdere van de volgende symptomen:
o neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
o Heeft u of uw kind de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
o Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
o Is er bij uw kind, uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Wanneer u één van deze vragen met ja kan beantwoorden, kom dan niet maar bel/ mail en overleg met uw kinderfysiotherapeut.

Wij hopen dat iedereen gezond blijft en hopen spoedig weer binnen de school kinderen te kunnen begeleiden als de situatie het toestaat!

Hartelijke groet,

Kinderfysiotherapie Het PleinTerug naar overzicht

Wat biedt Kinderfysiotherapie Het Plein

Onze kinderfysiotherapeuten hebben naast hun algemene opleiding tot fysiotherapeut een masteropleiding kinderfysiotherapie gevolgd. Zij zijn gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling en het bewegingsapparaat van kinderen van 0 t/m 18 jaar. De kinderfysiotherapeut gaat spelenderwijs het kind observeren, onderzoeken en behandelen.Samenwerkingsverband

Huisartsen

Kinderartsen

Revalidatiecentrum

Consultatiebureau

Logopedist

Ergotherapeut

Kinderdiëtiste

Orthopedagoog

Podotherapeut

Leerkrachten


Directe toegankelijkheid 

Kinderfysiotherapie wordt met 18 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.


Contracten met zorgverzekeraars

Kinderfysiotherapie Het Plein heeft met bijna alle zorgverzekeraars een contract behalve Zilveren Kruis waaronder Interpolis, FBTO, Avero en de Friesland vallen. Dit betekent dat u de nota zelf bij uw zorgverzekeraar moet indienen. 


Verzorgingsgebied

Duiven

Didam

Zevenaar

Lobith

Westervoort

ArnhemSensorische informatieverwerking

Er zijn kinderen die hebben moeite met het verwerken van de zintuigelijke prikkels (voelen, horen, zien, proeven en ruiken). Bepaalde prikkels kunnen sterker of zwakker binnen komen waardoor het kind niet goed kan functioneren. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld harde geluiden waarbij het kind zijn handen tegen de oren aanlegt zodat deze prikkel minder hard binnen komt. Voor meer informatie kijk op onze pagina prikkelverwerking.