Nieuws


Terug naar overzicht

16-03-2020

Corona Virus - Nieuwe maatregelen

• Update 16-03-2020 •


Beste cliënten,
Graag willen wij u hiermee op de hoogte brengen van de nieuwste maatregelen die wij hebben moeten nemen ten aanzien van het Corona virus.
De situate is sinds gisteren aangescherpt.
‘ Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. De scholen en kinderopvangcentra in heel Nederland gaan morgen niet open. De maatregelen blijven in ieder geval van kracht tot en met 6 april, hebben de ministers Bruins en Slob bekendgemaakt op een persconferentie.’

Behandelingen op de praktijk/ scholen of aan huis:
Tot 06 april 2020 gaan wij geen cliënten fysiek op de praktijk/school of aan huis behandelen. Wij zijn wel voor onze patienten telefonisch bereikbaar en zullen digitale zorg aanbieden.

Wij volgen het nieuws nauwkeurig en als de maatregelen na deze periode gewijzigd worden zullen wij mogelijk ook ons beleid aanpassen. Wij vragen u dan ook om de updates op onze website, Facebook of Instagram goed in de gaten te houden.

Groeten,

Priscilla, Loes en Maike
Kinderfysiotherapie Het PleinTerug naar overzicht

Wat biedt Kinderfysiotherapie Het Plein

Onze kinderfysiotherapeuten hebben naast hun algemene opleiding tot fysiotherapeut een masteropleiding kinderfysiotherapie gevolgd. Zij zijn gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling en het bewegingsapparaat van kinderen van 0 t/m 18 jaar. De kinderfysiotherapeut gaat spelenderwijs het kind observeren, onderzoeken en behandelen.Samenwerkingsverband

Huisartsen

Kinderartsen

Revalidatiecentrum

Consultatiebureau

Logopedist

Ergotherapeut

Kinderdiëtiste

Orthopedagoog

Podotherapeut

Leerkrachten


Directe toegankelijkheid 

Kinderfysiotherapie wordt met 18 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.


Contracten met zorgverzekeraars

Kinderfysiotherapie Het Plein heeft met bijna alle zorgverzekeraars een contract behalve Zilveren Kruis waaronder Interpolis, FBTO, Avero en de Friesland vallen. Dit betekent dat u de nota zelf bij uw zorgverzekeraar moet indienen. 


Verzorgingsgebied

Duiven

Didam

Zevenaar

Lobith

Westervoort

ArnhemSensorische informatieverwerking

Er zijn kinderen die hebben moeite met het verwerken van de zintuigelijke prikkels (voelen, horen, zien, proeven en ruiken). Bepaalde prikkels kunnen sterker of zwakker binnen komen waardoor het kind niet goed kan functioneren. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld harde geluiden waarbij het kind zijn handen tegen de oren aanlegt zodat deze prikkel minder hard binnen komt. Voor meer informatie kijk op onze pagina prikkelverwerking.