Wie kent er niet de zogenaamde "Tablet nek". Steeds meer kinderen krijgen wegens gebruik van tablet, telefoons en langdurig achter de computer zitten een verkeerde houding en hierdoor klachten. Denk aan nekklachten, rugklachten, maar ook hoofdpijn klachten, concentratie problemen, pijn bij het schrijven en niet lang rechtop kunnen zitten.

Daarnaast hebben de kinderen op school steeds vroeger te maken met toetsen, examens en Sito's, waardoor er veel van ze gevraagd wordt, ook hierdoor kunnen kinderen nekklachten en houdingsproblemen krijgen.

Een te slappe houding kan leiden tot onvoldoende spierspanning en moeite met het vasthouden van de pen, waardoor het schrijf resultaat achteruitgaat. Een te gespannen houding kan leiden tot spierspanning en pijn (vaak hoofdpijn). Beide problemen kunnen leiden tot motorische onhandigheid op verschillende leeftijden. Ook kan een kind houdingsproblemen hebben en klachten wegens de groei, een mogelijke houdingsscoliose kan hiervan het gevolg zijn.

Heb je twijfels over de houding van je kind, neem contact op met een van onze kinderfysiotherapeuten bij Kinderfysiotherapie Het Plein in Duiven.