Cursussen

Babymassage

Voor jonge ouders/verzorgers die de motorische en zintuiglijke ontwikkeling van hun kindje willen stimuleren biedt Praktijk Kinderfysiotherapie Het Plein de cursus ‘Babymassage’ aan. In 5 bijeenkomsten van anderhalf uur leren ouders/verzorgers een aantal eenvoudige en makkelijk aan te leren massagetechnieken, waarmee de communicatie tussen kind en ouder wordt bevorderd en de spanning in het lichaam positief beïnvloed wordt. 


Mama en BabyFit

Vanaf 2020 starten wij met onze nieuwe cursus Mama en BabyFit. In vijf bijeenkomsten van 45 minuten gaat u samen met uw baby oefeningen doen voor het verbeteren van de algehele conditie en spierkracht. De oefeningen worden op een speelse manier aangeboden, waarbij uw baby soms als gewicht wordt gebruikt of op de grond ligt en gezellig mee mag kijken als u bezig bent met bijvoorbeeld pushups. 

U kunt starten vanaf 6-8 weken na de bevalling. Voor meer informatie kunt u ons bellen!


Fietsles voor kinderen 6+

Wij hebben speciaal een fietsles ontwikkeld waarin een kind binnen 4 a 5 keer leert fietsen. Is je kind 6 jaar en ouder en wil het maar niet lukken of is je kind bang dan kunnen wij hulp bieden. In kleine stapjes leren wij je kind te fietsen. Zelfs kinderen die heel bang zijn leren op een veilige en leuke manier fietsen op ons plein. 


Peuter & kleutergym

Met veel beweegplezier geven wij peuter en kleutergym. De doelgroep zijn peuters en kleuters die moeite hebben met bewegen, wat onhandig zijn, angstig of het overzicht missen. De kinderen leren rennen, springen, met ballen gooien, klimmen, klauteren en nog veel meer. Ze leren samen werken en rekening met elkaar houden. De groepjes zijn klein (maximaal 6 kinderen). De jongste peuters gymmen met een van hun ouders en de oudste proberen het alleen. 

Onze praktijk heeft een groot klimrek, stapjes, opstakels, huppels, evenwichtsbalken en andere leuke dingen om  gevarieerde spelletjes aan te kunnen bieden. 


Het Plein special sport

Doe mee met special sport!

Special sport is voor kids die een extra opstapje naar een sportclub kunnen gebruiken. Voor kinderen van 7 tot 9 en van 10 tot 12 jaar. Kinderen doen allerlei beweegspelletjes, leren hinkelen, koprollen, klimmen, en met de bal gooien en vangen. Ook voor de sociale vaardigheden is het goed.  


FoodMove 

 Dit is een programma voor kinderen met overgewicht en comorbiditeiten zoals gedragsproblemen (ADHD, ADD, PDD-NOS), cerebrale parese, motorische achterstand, syndromen (Down, Prader Willi). Het programma is ontwikkeld voor het speciaal basisonderwijs. 


Voor meer informatie neem contact op met onze kinderfysiotherapeuten.